Vakantie en leiderschap

De zomermaanden zijn aangebroken en dat betekent voor bijna iedereen: vakantie!

Het afgelopen jaar heb je als leidinggevende samen met je team(s) hard gewerkt om de beoogde doelstellingen te halen. In deze Covid-periode, die allerlei aanpassingen vereiste, was dat zeker niet gemakkelijk.
Maar nu is het voor iedereen even genieten van de vakantieperiode, gezin, familie en vrienden. Lekker wat tijd voor jezelf zonder doorlopend alert te moeten zijn op planningen, aansturing en resultaten. Weer extra energie opdoen om na een welverdiende rustperiode weer lekker samen aan de slag te gaan.

Klinkt mooi, toch? Maar lukt je dat ook? Een jaar lang focussen op werkzaamheden en medewerkers en dan nu ineens ontspannen; dus loslaten? Sluit het bedrijf? Dan is het wellicht iets eenvoudiger omdat klanten en leveranciers weten dat er niemand aanwezig is. Maar wat als alles door moet draaien, omdat een bedrijfssluiting tijdens vakantieperiode door allerlei omstandigheden er gewoon niet in zit, of omdat jouw bedrijfsactiviteiten zich daar gewoon niet voor lenen?

Durf jij los te laten?

Alles draait dan toch om het vertrouwen in je collega’s. Durf je hen de ruimte te geven? Inderdaad… soms gaan dingen dan misschien niet helemaal zoals jij het zelf gedaan zou hebben. Is dat loslaten gemakkelijk? Zeker niet! Weet wel dat je door je plaatsvervanger dat vertrouwen te geven, zorgt voor een positieve instelling bij die ander, de organisatie en ook naar jou toe als leidinggevende.

Hieronder wat tips.

  • Doelstellingen dienen behaald te worden. Spreek ruim van tevoren de planning en de te ondernemen acties goed door met je team(s)/ plaatsvervanger. Benoem bepaalde problemen waar men tegenaan kan lopen en houd belangrijke informatie niet achter.
  • Verantwoordelijkheid is ook zo’n dingetje. Gun en geef je vervanger verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid. Zijn er zaken die echt door jouzelf geregeld moeten worden? Zet deze dan zwart op wit. Door duidelijke communicatie naar de andere leidinggevenden of directie is iedereen op de hoogte van je tijdelijke afwezigheid en begrijpt men dat bepaalde beslissingen even zullen moeten wachten.
  • Verantwoordelijkheid overdragen betekent voor de ander groei. Anders leren denken, zaken overwegen, het van een andere kant bekijken. Waar medewerkers vaak alleen maar vanuit hun eigen standpunt redeneren, zal men alleen maar meer respect krijgen voor jouw taak als leidinggevende, juist omdat zij nu ook naar andere belangen moeten kijken (organisatie, klant, medewerkers). Bovendien zijn zij blij met het vertrouwen dat jij hen geeft. Het zorgt voor verbondenheid.
  • Communiceer duidelijk wie jou gaat vervangen tijdens je vakantie, zodat iedereen daarvan op de hoogte is.
  • Mocht je bij terugkomst merken dat er wat fouten zijn gemaakt, word dan niet boos. Ga ervan uit dat mensen hun uiterste best doen om goed te presteren. Ga in gesprek en leg uit waarom jij bepaalde dingen anders gedaan zou hebben en toon je waardering voor de vervanging.

Wil jij als leidinggevende niet alleen tips ontvangen, maar ook écht groeien binnen je leiderschap en daar nu gericht aan gaan werken?

Neem dan contact op met P&O Huys via telefoon 085-72 80 579 of e-mail naar info@pnohuys.nl