Tips voor succesvolle werving en selectie

Met een goede vacature vindt u de juiste personen

Wanneer uw bedrijf nieuw personeel zoekt, moet er een vacature worden geplaatst om de juiste personen te bereiken. Bij het schrijven van deze vacature moet er op een aantal punten worden gelet. Het komt vaak voor dat belangrijke punten voor het werven van personeel worden vergeten of overgeslagen. P&O Huys vindt het belangrijk dat u op de hoogte bent van de belangrijkste punten, zodat u de juiste kandidaten vindt voor de functie.

Een verouderde vacature

Een van de meest voorkomende fouten is het opnieuw plaatsen van een verouderde vacature. Dit wordt vaak gedaan om tijd te winnen. Helaas zorgt dit voor verkeerde of verouderde informatie. Zo worden de verkeerde personen bereikt. Zonder goed overleg in het team over wat er in de vacature moet komen te staan, wordt er al snel geïnvesteerd in een ongeschikt persoon.

Schep de juiste verwachtingen

Wanneer binnen het bedrijf slecht over de nieuwe vacature gecommuniceerd wordt, ontstaan er verkeerde verwachtingen van de nieuwe werknemer. Wees daarom duidelijk over wie er gezocht wordt. Daarnaast is het goed om te weten of eigen werknemers ook mogen solliciteren op de nieuwe functie.

Een duidelijke stappenplan

Geef duidelijkheid aan de sollicitanten over wanneer zij antwoord kunnen verwachten. Zo verliest u geen geïnteresseerden aan andere bedrijven. De geïnteresseerde partijen waren misschien perfect geschikt voor uw bedrijf. Het gebeurt daarnaast ook vaak dat teveel managers hun eigen akkoord willen geven, hierdoor vertraagt het proces en kunnen uw belangstellenden al snel verder gaan solliciteren.

Stel open vragen tijdens gesprekken

Stel tijdens de sollicitatiegesprekken vooral ook open vragen. Door dit te doen kunt u makkelijker doorvragen op de antwoorden. Zo komt u meer over de sollicitanten te weten en is de uiteindelijke keuze uit de kandidaten makkelijker.

Goed inwerk- en ontwikkelingstraject

Heeft u een passende kandidaat kunnen vinden? Zorg voor een goed inwerk- en ontwikkelingstraject die hij of zij kan volgen. Dit traject begint wanneer de kandidaat zijn of haar arbeidscontract heeft getekend. Houdt daarnaast voldoende contact, zodat er een verbinding ontstaat. In de eerste drie weken is een goed introductieplan essentieel. De motivatie van de nieuwe medewerker is op de eerste dag het hoogst. Probeer zijn of haar motivatie in de komende periode dan ook zo hoog mogelijk te houden. Intensief contact is belangrijk. Geef antwoord op alle vragen en zorg ervoor dat alle collega’s op de hoogte zijn van de start van de nieuwe medewerker.

De belangrijkste punten

Wij vatten de belangrijkste punten voor u samen, zodat u de geschikte nieuwe medewerker voor de functie kunt vinden:

  • Een duidelijke en correcte vacature
  • Goede communicatie binnen het team over gewenste kandidaten
  • Goede planning voor de kandidaten: wat kunnen ze verwachten?
  • Stel open vragen tijdens de sollicitatiegesprekken
  • Een goed inwerk- en ontwikkelingstraject

Meer weten over werving en selectie?

Heeft u vragen over succesvolle werving en selectie? U kunt ons telefonisch bereiken via 085-7820579. Of stuur ons een mail naar info@pnohuys.nl.