Tips om een burnout te bestrijden

Welzijn stimuleren vanuit hogerop

Bij P&O Huys weten we dat burn-out onder medewerkers een veelvoorkomend probleem is. Lagere productiviteit, emotionele en fysieke uitputting, minder concentratie, negativiteit en verslechtering van de gezondheid zijn allemaal tekenen van burn-out op het werk. En vergis u niet: juist de toppresteerders en zeer betrokken medewerkers lopen het grootste risico op burn-out op het werk. Natuurlijk wilt u niet dat uw werknemer het punt bereikt waarop hij/zij zich opgebrand voelt. De experts van P&O Huys geven u daarom graag tips waarmee managers en leidinggevenden burn-out op het werk kunnen voorkomen. Lees verder!

Goede communicatie is essentieel

Als manager is het uw taak om uw medewerkers te motiveren en aan te sturen. Het is daarom belangrijk om te allen tijde een goede onderlinge communicatie te onderhouden. Door regelmatig een-op-een gesprekken te voeren met uw werknemers, kunt u zich concentreren op de positieve punten en vervolgens opbouwende kritiek geven zonder uw werknemer voor het blok te zetten. Het wegnemen van obstakels zoals communicatieproblemen verhoogt de efficiëntie en verbetert de prestaties van uw werknemers aanzienlijk. Zo helpt u om burn-out op het werk te voorkomen.

Bevorder een gezonde balans tussen werk en privé

Bij P&O Huys horen we van klanten vaak dat er geen duidelijke grenzen en verwachtingen worden gesteld door het management over bijvoorbeeld werken buiten kantooruren, thuiswerken, vrije tijd en beschikbaarheid. Leidinggevenden moeten hierin duidelijke afspraken maken, zodat medewerkers niet aan onduidelijke verwachtingen hoeven te voldoen, wat voor veel stress kan zorgen. Daarnaast moet u als manager het goede voorbeeld geven en welzijn voorop stellen. Daag uw medewerkers uit om te groeien in hun carrière, maar leg de lat niet te hoog. Balans is de sleutel!

Voorkom burn-out met goede loopbaanontwikkeling

Daarnaast zijn er meer concrete middelen die u kunt inzetten om het welzijn van uw medewerkers te bevorderen en burn-outs te voorkomen. Zo bieden we bij P&O Huys loopbaanontwikkeling aan voor zowel werkgevers als werknemers. Loopbaanontwikkeling binnen uw bedrijf brengt veel voordelen met zich mee, zoals:

  • Uw medewerkers leren hun sterke en zwakke punten kennen en kunnen daar in de toekomst op inspelen
  • U komt erachter wat uw medewerkers drijft in hun leven en carrière
  • Verantwoordelijkheid nemen wordt positief aangemoedigd
  • U ontdekt of uw medewerkers op de juiste plek zitten
  • Medewerkers worden geïnspireerd om hun eigen carrière keuzes te maken, wat zowel het bedrijf als het welzijn van uw personeel ten goede komt

Maak een afspraak met P&O Huys

Voor een effectieve vorm van personeelsontwikkeling door de specialisten van P&O Huys, of voor persoonlijke tips voor uw bedrijf, neemt u contact met ons op. Dat doet u door contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 085-7820579 of door een mail te sturen naar info@pnohuys.nl. P&O Huys helpt u graag verder.