Leidinggeven op afstand

Leidinggeven in het digitale landschap

Door corona is iedereen steeds meer gaan thuiswerken. We hebben nauwelijks contact meer met onze collega’s en als we contact hebben is het vaak via een digitale meeting. Het is niet gemakkelijk om uw werknemers te blijven motiveren wanneer u ze niet in levende lijve kunt zien. Toch wilt u de productiviteit van uw werknemers blijven verhogen. U wilt ze uitdaging bieden en ervoor zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Wij geven u tips hoe u leiding moet geven op afstand via het digitale landschap.

1. Goede verzorging

De eerste tip die wij u willen geven is dat u zich goed moet verzorgen. Met een nette en verzorgde uitstraling heeft u meer gezag en autoriteit. Houd dus uw lichaam goed in vorm en uw geest alert.

2. Blijf communiceren

Ten tweede moet u ervoor zorgen dat u blijft communiceren met uw medewerkers. Houdt in uw achterhoofd hoe dit voor de corona-pandemie deed. Vergelijk het verschil met uw aanpak van nu en kijk waar er winst te behalen valt. Het is belangrijk dat u blijft luisteren naar de behoeften van uw werknemers, terwijl u tegelijkertijd ervoor zorgt dat zij goed blijven functioneren. Neem daarom de tijd om verbinding te maken met uw collega’s. Vraag wat zij ervan vinden en luister actief.

3. Biedt hulp

De ene persoon kan beter omschakelen naar nieuwe omstandigheden dan de andere. Wacht daarom niet op vragen, maar biedt spontaan uw hulp aan. Het digitale landschap heeft veel mogelijkheden. Maar ook door middel van andere manieren laat u uw werknemers weten dat u er voor ze bent. Hierbij kunt u denken aan:

  • Bellen
  • Schrijven
  • Videobellen

U kunt op verschillende manieren laten blijken dat u met uw werknemers meedenkt. Help ze waar nodig.

4. Mogelijkheden en oplossingen

Tot slot moet u kijken naar de mogelijkheden. Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel. Wat kunt u als winst uit deze corona-pandemie halen? Verdiep u in de mogelijkheden, zodat u het beste resultaat realiseert. Zoek daarnaast ook naar mogelijke oplossingen. Hierbij kunt u denken aan online coaching of trainingen. U staat er niet alleen voor. Betrek uw team erbij, zodat u samen met hen de beste werkwijze in kaart brengt.

Wilt u meer weten over effectief leidinggeven op afstand?

Wilt u meer tips over het leidinggeven op afstand of heeft u hier nog vragen over? Neemt u dan contact met ons op door te bellen naar 085-7820579. Of stuurt u ons een mail via info@pnohuys.nl.