Corona en vakantie

In de komende weken zullen veel mensen op vakantie gaan waarbij men ook zal kiezen voor reizen naar het buitenland. We hebben geleerd dat de situatie rondom het Coronavirus snel kan veranderen. Dit heeft dan natuurlijk grote gevolgen voor werknemers die op vakantie willen. Daarom gaan we met deze blog nog een keer in op de verschillende situaties die kunnen ontstaan en welke consequenties deze kunnen hebben wanneer mensen op vakantie gaan naar een land met code geel, oranje of rood.

Code oranje of rood, wat zijn mijn rechten?

De Nederlandse overheid raadt het af om naar landen te reizen die code oranje of rood hebben, behalve als het echt noodzakelijk is. Vakantiereizen vallen niet onder noodzakelijke reizen en worden om die reden door de overheid afgeraden. Iedereen die uit een van deze landen terug naar huis komt, wordt aangeraden om bij terugkomst uit een land met code rood of oranje door Corona direct 10 dagen in quarantaine te gaan. Tenzij de werknemer het werk thuis kan of mag uitvoeren, betekent dit dat je werknemer zijn of haar werk hierdoor tijdelijk niet kan verrichten. Het is sterk aan te raden om hierover vooraf duidelijke richtlijnen vanuit te organisatie te communiceren naar de werknemers toe. Wijs als directie de werknemer op zijn/haar verantwoordelijkheid en neem daarbij ook de belangen van je eigen organisatie mee. Omdat de risico’s dan al kenbaar zijn gemaakt nog voordat de werknemer op vakantie gaat, is het mogelijk de (financiële) gevolgen bij de werknemer neer te leggen.

Code geel

Bovenstaande is toepasbaar op situaties waarbij de werknemer op vakantie gaat naar een land met code rood of oranje. Maar veel Europese landen hebben op dit moment al code geel. Reizen naar een land met code geel wordt door de overheid niet afgeraden en is daarmee een relatief veilig land voor vakantie. Maar ook die situatie kan snel veranderen en een land met code geel kan zo maar weer veranderen in oranje. In deze situatie ligt het risico wel bij de organisatie en behoudt de werknemer gewoon het recht op loon tijdens quarantaine. Wel mag er van uitgegaan worden dat de werknemer de actuele situatie van het vakantieland goed in de gaten houdt en, indien nodig, zo snel mogelijk terug naar huis vertrekt.

Zorgplicht

Als werkgever heb je een wettelijke zorgplicht voor al je werknemers. Het is daarom toegestaan om aan werknemers te vragen of ze op vakantie gaan naar een land of gebied waar code oranje of rood geldt. Je doet dit om een inschatting te maken van bepaalde risico’s voor de overige collega’s.

De onderstaande link verwijst naar een site waarin door de overheid wordt aangegeven wat de meest actuele informatie voor een land is. Deze informatie wordt steeds bijgewerkt. Houd de berichtgeving over de situatie in het vakantieland goed in de gaten. De werknemer is hiervoor zelf verantwoordelijk:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland